Januari-nytt

Hej!

Hoppas alla har haft en skönt jullov! Vi uppe i Jämtland har saknat de mängder av snö vi tidigare år har haft, men kylan har nu mot slutet av lovet slagit sitt järngrepp om bygden. I natt hade jag -27 utanför min stuga!

Lite uppdateringar:

  1. På vår hemsidan har vi lagt till fliken; SwePedMed (http://bol.barnlakarforeningen.se/swepedmed-3/) med information om organisationen. Vi hoppas nu ta stora steg framåt i arbetet, då vi har träffat Karolinska Institutet och planerar att träffa representanter för kommittén för samordning av kliniska prövningar i Göteborg. Vidare kommer vi att presentera vår verksamhet för industrin, andra pediatriska specialiteter samt läkemedelsverket i mars.
  2. Jag vill passa på att göra reklam för BARNVECKAN i Östersund. Har du gjort ett spännande forsknings- eller uppsatsarbete, kvalitets- och förbättringsarbete eller ST-projekt inom pediatrik? Anmäl då ditt abstrakt på http://airpages.se/clients/barnveckan/abstr/.
  1. BOL kommer också att medverka på barnveckan. Den 28 april 2016 kommer att hålla dels en minikurs om säkerhet och kliniska aspekter på läkemedelshantering hos barn och dels ett symposium om läkemedelsprövningar.Då kommer vi också att ha vårt andra årsmöteNi är alla kallade och mycket välkomna till Östersund!
  1. Vi har också fått information om kommande webinarföreläsningar från NIH. Mycket spännande program för de första fyra föreläsningarna 2016!
January 12, Application of Metabolomics to Provide Pediatric Biomarkers, Susan Sumner
February 23, Harmonization of Terminology for Biomarkers and Endpoints to Strengthen Quality and Improve Efficiency of Translational Science, Lisa McShane
March 17, Pediatric Biomarkers and the Convergence of Academic and Regulatory Sciences, Lynne Yao
April 14, Biomarkers in Pediatrics: Children as Biomarker Orphans, Allen Everett

Mer information med en länk till registrering och till kursschemat i år finns på:

http://www.cvent.com/d/0fqn8b

God fortsättning på det nya året!

Mvh

Estelle Naumburg,

ordföranden


Publicerad
2016-01-10 av
Uppdaterad
2021-05-07 15:35